Frostig fredag.

2 september idag... hälsades godmorgon av en vit gräsmatta och ett fruset förrådstak. DET var inte vad jag ville se när sovrumspersiennerna drogs upp. Hmmm... årets första frost.. det var väl både onödigt och jäkligt tidigt kan jag tycka.

Några köldskadade Dahlior ute i trädgården på baksidan men i de stora blomlådorna vid uppfarten och uppe på altanen så hade alla klarat sig.. tala om lokal frost. Fy tusan också.. det här var väl inte vad jag tänkte mig som fredagsmys. 

Tjusigheter.

Kylig morgon men så soligt och vackert i hörnet vid garaget med urtjusiga rosafärgade Höstanemoner. Den mörkare 'Preacox' är väldigt fin ihop med 'Königin Charlotte'.. dom lyfter liksom varandra. Konstigt att de första blommorna på denna nya var tvåfärgade men den här senast utslagna nu bara är helt jämn i kulören. Det var som lite mer uttryck och stuns i de första tvåtonskulörta blomstren. 

Fredagsmys.

Lunchhämtning hemmavid och då passar man ju på att ta sig en liten snabb runda runt i trädgården. Fantastiskt fint i lilla rabatten under köksfönstret där 'Little Lime' nu lånar ut sina underbara små cremefärgade blomster till Hostans bladverk. Så läckert när Hortensians blommor börjar rodna lite i kanterna och så fina tillsammans dom är.. här kan man ju i alla fall tala om lite fredagsmys med varandra 💚

Sista Dahliorna?

Kvällens Dahlia och rödbets skörd till mor. Klippte nästan av de allra flesta blommorna ooommm nu frosten kommer åter i natt igen. Tänkte först täcka in och skydda allt men orkade helt enkelt inte bära fram lakan, filtar o väv.. blev tvärlat... det får bli som det blir... lär garanterat ångra mig sen.

Sparade endast på några av de blomster som humlorna redan hade ockuperat inför den kommande nattsömnen. Återstår nu att se om allt bara är en endaste frostskadad sörja imorgon... håller hårt i både tummar o tår för en mulen natt. 

Födelsedagspresent.

Lördag 3e september och så här glad kan man ju se ut när man ger bort sig själv för en hel arbetsdag i födelsedagspresent...  lite som "Byggare Bob" över det hela. Nattens massiva lårkramp såg dock till att känslan imorse var så astronomiskt lååååångt bort från den glada o redo uppsynen på födelsedagskortet. En heldag med slyröjning var faktiskt det sista som kändes aktuellt imorse.. sonens förlossning bleknar i jämförelse med smärtan vid just lårkramp. Tänk att detta synnerligen otäcka muskelfenomen som nu hänt tre gånger under det sista året faktiskt har blivit till min största fasa och hjärnspöke... vill inte en gång till. 

Havsutsikt igen.

Fullproppad med pronaxen, låren insmorda med voltaren, masserad och försiktigt stretchad så blev det ändå en riktigt lyckad dag. Vädret var sannerligen med oss.. och som vi slitit precis hela dagen vi tre som gav bort oss själva. Motorsåg, röjsåg, sekatörer och grensaxar har gått varma idag.. otroligt vad mycket vi hunnit med.. vilka träd, sly och hallonris vi fällt och som vi beskurit och klippt häckar och rensat ogräs. 

Fantastiskt så fint det blev och sooom vi berömt och peppat varandra idag... och helt plötsligt = mååånga timmar senare...  då syntes ju faktiskt havet igen. Vilken bra 60-års present vi kom på.. systeryster den äldre såg både smått chockad men också väldigt nöjd ut när hon senare på kvällen kom hem igen. 

Nya blomster.

Måndag 5 september.. och träningsvärk a'la maximum idag. Tänk att till o med fingerleder kan ömma på detta viset. Lördag avverkning och söndag nyplantering i systerysters nyfunna slänt som helt plötsligt uppenbarade sig under röjningsarbetet. Det liksom bara ryckte vilt i min planteringsnerv att få sätta i gång när denna rabattpotential dök upp = ännu en heldag med trädgårdsarbete borta men inget hemma.. hoppas nu finvädret fortsätter så det blir nått gjort hos mig också. 

En ny bekantskap blomstrar nu för fullt hemmavid.. Bokharabinda. Har faktiskt aldrig förr sett denna växt. Såg chansen att köpa hem en tidigt i våras och förstår nu först tystnaden och sedan skrattet jag fick när jag glatt berättade för säljaren att den skulle planteras i kruka. Växtkraften är synnerligen enorm och krukan är säkert vid det här laget helt tom på jord men garanterat fullpackad med rötter. Förstår nu också smeknamnet "arkitektens tröst". Trodde däremot inte att den skulle hinna blomma men det har den ju faktiskt gjort nu de senaste två-tre veckorna. En av de mest törstiga växter jag någonsin stött på.

Snyggingar.

Vårens Primulaköp från Spezialplant blommar nu om..'Dark Rosalee'..  fantastiskt söta små blomster har hon denna dam. Gillar verkligen bladverkets mörka kulör... otroligt fräscht är det också jämfört med många andra i detta släktet här i trädgården. Kul att få se på just Vivor även om hösten... det känns liksom lite extra lyxigt då.

Snygging även i förgrunden.. det variegerade "ogräset".. läckert enligt mig men fruktansvärt fult enligt andra. Kan bara tycka att det är supercoolt. Hmmmm... skulle fått tag i den mörkbladiga varianten också... då hade man väl haft hela trippeln som existerar antar jag... för den vanliga grönbladiga har man ju redan miljoners av i gräsmattan. 

Ny bukett.

Helt plötsligt så plockar man då snabbt ihop några blommor o blader i trädgården och binder en liten bukett innan man åker bort... fullständigt otänkbart och ointressant för en vecka sedan men nu poppade liksom bara tanken upp av sig själv.

Bukett-binderi-kursen var nog kanske helt enkelt den där sparken därbak som behövdes och som gav både lite självförtroende och lust till just blomstetbuketter. 

Althaea officinalis.

Torsdagsmorgon 8 september... småkyligt och bara en liten lätt frost på gräsmattan. Man håller liksom andan var morgon nu men än står Dahliorna kvar och blommar. 

Nu märks det så väl hur sommarsolen blivit till en höstsol och ljuset faller in i trädgården på ett helt annat sätt... både lite vemodigt men ändå väldigt vackert på samma gång. Älskar just Bronsrodgersian nu under hösten då bladfärgen djupnar och övergår i läckra höstiga toner. Läkemalvan liksom sträcker sig ut ur skuggorna och in i morgonrampljuset här uppe under Pilträdet. Så ljuvligt söt... doftar gör den också.. både blad och blomster tror jag. En något dov doft som inte riktigt går att sätta fingret på just vad den exakta doften är.. en doft som inte gör mycket väsen av sig men ändå finns där... hmmm..  jomen jag gillar den.

Lysande vacker.

Fredag 9 september.. lyxade på med ledig eftermiddag och trädgårdsjobb. Strålande vackert väder och faktiskt riktigt varmt i solen. Supertaggad på att ta tag o gräva om solrabatten nu när den fått sig en storsten. Insåg dock snabbt att grävandet fick vänta och avverkning börja. Kapade alla Häggmisplar.. både tidsödande och ett jäkla slitgöra för armar som redan tärt på just dom grensaxmusklerna. Typiskt också att när allt var fällt så kom den där tanken att jomen kanske skulle man ha kapat dom ändå längre ned och liksom börja om helt på buskarna. Blir kanske samma muskelnötning i morgon då.

Med några dagars besök av morgonfrost smyger nu höstkulörerna sig sakta in i trädgården och helt plötsligt hajar man till över hur otroligt snygg en Sibirisk Pion kan vara just i höstskrud. Fantastiskt vad det flikiga bladverket nu bara strålar av "se-på-mig-här-är-jag"..  sååå otroligt vackert i eftermiddagssolens sken 🧡

Herrgårdsfrö.

Ett frö på en av Herrgårdspionerna... = stort huvudbryderi... mig veterligen har jag väl aldrig förr ens sett tillstymmelsen av ett frö på dessa Pioner här i trädgården. Kapslarna brukar ju alltid vara tomma på denna sort... eller.. blir nu så jäkulens osäker.. kan väl inte alltid vartendaste år ha missat fyra exemplars fröbildning... eller...  är det åldern som spelar en ett spratt med total minnesförlust.... hmmmm... nääeee.. vill ju inte tro det.

Vit Julros.

Julrosen från före jul mår ju strålens... helt fantastiskt vad den ser fin ut och vad många nya blad den bildat nu under sommaren.

Efter en sval övervintring nere på jobbet så togs den i våras hem men i brist på vettig placering så sattes den bara ned i en kruka samman med en Zinnia och ett variegerat "Groblad" och där har den visst stormtrivts. Skuggad av det stora Pilträdet och kanske endast nån timmes solljus om dagen har den fått och det verkar den ha gillat. Frågan är nu om den ska få övervintra i kruka igen eller om jag kan lyckas hitta en lämplig plats härhemma för denna lilla läckerbit... måste nog klura lite på det. Antar väl att den aldrig mer skulle bli just så här frisk o frodig med en plantering ute i trädgården. 

Höströra.

En lördagsröra kan man svänga ihop vid spisen men även gräva sig till i trädgården. Åh vad jag mår gott när man med en spade i handen får gå loss i rabatterna. Gräva upp, lyfta ur, jordförbättra och sedan bara lyfta tillbaka det som man vill spara på och samtidigt kanske vill flytta om lite från den ursprungliga placeringen. 

Vilken härlig höströra... förstår inte de som tror att inget bör eller kan göras i en trädgård just om hösten.. det är ju liksom nu som allt grejande blir så himlans bra. 

Nyplanterat.

Återplanterat och nästintill uppstädat på gräsmattan... i alla fall dammsugat på överblivna växter. Kransveronikor, Liljor, Irisar, Hostor, Marton, Blek Smörskål och en massa annat åkte ut till havet och Pioner, Rödbladig Mandeltörel, Indisk Riddarsporre och vanlig Riddarsporre åkte nån mil in åt landet. Fantastiskt så skönt det är att bara få ge bort överblivet och därmed slippa det dåliga samvetet om det istället skulle ha slängts. 

Nästan alla Kärleksörter fick sig en ny placering.. endast två Matrona släppte jag iväg. Behöll även de Hostor som faktiskt hitintills klarat sig fint i solen.. hoppas nu att de även fortsätter göra det trots en mer öppen rabatt. De ljusgula perenna Fingerborgsblommorna fick stanna liksom de vackra Liljorna 'Tiny Double You' som delades upp i tre högar och sattes tillbaka. Tre nya gyllenbruna Solbrudar håller jag nu tummarna för att dom ska trivas här och sedan blev det även en icke så genomtänkt plantering av tre Gul Lejonsvans som jag kom på att jag hade men egentligen inte alls tänkt mig här... vet faktiskt inte alls vart jag ens hade tänkt mig dom. Hmmm... får väl gräva bort dom nästa år om det ser helt galet ut.

Eldig o vacker.

Söndag, trädgårdsdag och valdag.. tack o lov för förtidsröstning då får man istället en heldag med något betydligt roligare. 

Vilken härlig o varm dag det blev... till o med solen tittade fram emellanåt. Fixat, grejat, plockat, städat, duttat o krattat lite här o där i trädgården idag och det är liksom trivsel på hög nivå för mig... mycket avkopplande. 

Urtjusig är nu Eldtöreln.. den tillhör sannerligen den där kategorin av växter som verkligen syns. Man måste ju bara stanna till o beundra den en stund var gång man traskar förbi på väg till nått göromål. Fantastiskt vad fin den är ❤️

Rostpynt.

Lite extrafix med fler runda former på framsidan.. solrabatten bör ju också hänga ihop med det övriga nya på denna sidan av huset så tre rostringar fick ta plats. Lustigt hur nånting runt genast mjukar upp. Lade även tillbaka lite småsten som igår inte alls skulle få komma på plats igen.. blev tvärlat och det kändes plötsligt så lätt o lockande att bara lyfta dom en halvmeter istället för upp i skottkärran och sen köra bort dom. Får väl se sen om ångern kommer på besök. 

Överlag ändå rätt så nöjd med detta nya... dock idag än mer tveksam till de tre Lejonsvansarna.. skulle kanske ta o flytta på dom i alla fall. Hmmm... räcker möjligtvis med en omplacering längre bak. 

Söndagsbukett.

Till och med en bukett blev det idag. Höstigt gyllengul med Ligularian 'Britt-Marie Crawford'.. älskar detta Klippståndet.. helt fantastiskt hur hon kan blomstra så här med en placering i skugga. Så tacksam över att hon trivs så bra här hos mig. Vilken himlans härlig trädgårdssöndag detta blev 💚

Dahlior till mor.

13 september, tisdag och blomsterplock till mor. Oväder på ingång med hot om stora regnmängder och då är det ju bra att få skörda av alla Dahlior medan de ser fina ut. 

'Tyrell' är sommarens stora massproducent av blommor... helt otroligt vad denna knöl levererar... ständigt nya knoppar och utslagna blommor. Urtjusiga, fint veckade o väl fyllda blomster i precis lagom storlek.  Aprikos i färgen men dock inte helt kulörbeständig denna säsong. Från början stämde allt men sedan har några har tittat fram i helrosa, några tvåkulörta och några lite mer åt gult men alla precis lika vackra.

Ny bekantskap.

Torsdag och precis halva september månad har nu också passerat förbi.. jissesamalia så fort dagarna går. Regntunga skyar men absolut inte kallt... snarare en väldigt behaglig temperatur för trädgårdsarbete om man bara kan tänka sig bli blöt vill säga. 

Spännande post idag... ett litet växtpaket innehållande en Rhododendron benhallii 'Ylva'... mähee.. vem kunde tro att det fanns en ylvaplanta därute i världen. Hajade sannerligen till när plantan bjöds ut till försäljning och tänkte att nämen här blev det nog en litenfelskrivning. Men nej.. efter en del googlande så fanns det svart på vitt.. en liten växt med sortnamnet 'Ylva'. Så himlans kul och intressant det är med just växtnamn.

Har nu inga förväntningar alls på att den ska klara sig här uppe i norr men tänker att i lä vid garagehörnan invid husgrunden och med lite sur jord och tallbarr om fötterna jamen då har jag väl i alla fall gjort allt som jag möjligtvis kan tänkas kunna påverka. Kan i och för sig också försöka komma ihåg att lägga på den lite skyddande ris inför vintern... hoppas på överlevnad kan man ju i alla fall få göra och hoppet.. det är ju som bekant det allra sista som överger en. 

Nyplanterad.

Fredag med datum 16.. gråmulet och forsatt regn till o från hela dagen. Börjat bära ned de växter som ska få övervintra på jobbet.. Bokharabinda, Fembladig Akebia och de båda Trumpetrankorna. Även Julrosen bars ner.. tror det blir bäst så. Glömde dock de krukade Auriklerna.. hmmm..  kanske ska man ta o gräva ned dom istället... får fundera på det. 

Fredagsfix med plantering också... 'Ylva' har fått komma på plats i garagehörnet.. alldeles innanför den lilla Blåsippan som bara dök upp för några år sedan. Grävde en lagom stor grop och blandade upp gruset med mycket rhododendronjord och även en hel hög med tallbarr ihopkrattade hos grannen. Vattnade rejält och fyllde på med gårdsgrus runtomkring. Tror inte jag kan göra så mycket mer nu än hoppas. Ser nästan ut som om jag planerat ned lite lingonris där i hörnet.. väldigt pyttig o liten är hon ju... lövfällande var hon visst också och oooommmm hon skulle överleva och nån gång i framtiden tänkt sig blomma jamen då vill jag ju liksom minnas att det var i form av klockor i nån lite rosaröd kulör... ooomm jag minns rätt vill säga. 

Höststäd.

Lördag och ute precis hela dagen.. så otroligt skönt just det där att kunna vara ute är. Påbörjat den riktigt stora uppstädningen i trädgården.. tömt krukor på sommarblomster, tagit in dukar, ställt bort ett o annat pynt, plockat lite här o lite där.. börjat hösta upp lite helt enkelt. I år dock väldigt noggrann med att ta kvar all krukjord.. samlat allt i backar inne i garaget inför vinterns jordfabriker. Hmmm... det är nu man skulle vart fler i hushållet så att bokashi hinkarna hade fyllts fort... så jäkla långsamt detta går med en grönsaksätare. Skulle kanske bett grannen om det som aldrig förekommer här hemma = potatisskal... kanske till och med bett om allt grönrens... eller tänker dom kanske att man är helt väck i luvan då.

Även tömt alla odlingslådorna... inte mycket kvar alls.. bara rödbetor. Påbörjade också nedgrävandet av alla de perenner som sommartid vistas i krukor. Jäklarns vad många krukor jag haft i år... ska nog ta o minska det beståndet rejält nästa år. Tänker i och för sig precis likadant varje höst men likt förbaskat så blir det många ett halvår senare ändå. 

Skördetid.

Det allra sista av rödbetorna som fanns kvar i landen. Vilken storleksskillnad... syns så himlans väl vilka som fick sig en hink bokashi nedgrävd innan utplantering och vilka som drog nitlotten o hamnade i den sista odlingslådan utan detta guldavfall. Intressant också när man tänker på att vattenkannan endast burits dit upp ungefär två gånger på hela denna torra sommar.. alltså vilken otroligt fin boost till grönsakerna som faktiskt bokashi då har gett... fantastiskt att verkligen kunna se skillnaden. Frågan är nu om jag nästa säsong bör odla annat i dessa lådor... bara som ett avbrott... så att ingen sjuka kommer i jorden bara för att jag nu odlat rödbetor tre år i rad... måste kanske ta o googla lite på det där med växtföljd eller vad det nu hette. Antar att det inte räknas som byte även om jag byter färg och odlar gula betor nästa säsong.

Lyxade i alla fall på med hemkokta och sen uppstekta röda betor med getost och honung... går ju bra att få äta en sån middag när sonen inte är hemma över helgen. 

Dark Eyes.

Inte mycket vettigt gjort denna söndag... en oförklarlig oro i kroppen.. som att man går o väntar på något men det där något vet man inte vad det är och inte heller kommer det nån gång. Hmmm... kan det vara nått med just precis den här åldern man som kvinna är i. Men va fasen också.. så irriterande.. jag som tänkte så mycket idag men det blev till i stort sett ingenting känns det som. Endast lite fix med några fler krukor, lite klipp bland Dahliorna, fotografering, en kärra skräp bortkörd, mulet, regn, lite tvätt, diskmaskin körd.. trädgårdsjobb blev till tråkigt inomhusgrejande och till säsong ett avsnitt ett: Raymond Reddington.

En sista vacker klättrare kvar nu... 'Dark Eyes'.. en Viticella.. den sista sortens Klematis som blomstrar här hemma och denna som oftast sist ut vilket gör den riktigt värdefull. Har inte alls varit nån vidarevärst "clematissommar".. tycker dom varit både klena och väldigt sena i år. Kanske måste vara mer noggrann med gödsling till just dom.. får försöka komma ihåg det nästa sommar. 

Fröträff.

Måndag 19 september.. mulet väder fortsätter.. småskvittret där uppifrån likaså. Nu vill jag faktiskt få lite solstrålar också..  behöver ju såna jag. 

Fröfixat med bidrag till Alfredshems Trädgårdsförening... kul med träffar om just frön där man bidrar med eget och då kan få ta del av andras fröskatter. Kom bland annat hem med Törnrosas kjortel.. prima finfina mogna frön, en rosa Vallmo, Lunddocka, Spansk Körvel (=fröstorlek i mitt tycke o smak)  och en liten vit japansk Akleja. Otippat.. en akleja.. jag som river o sliter bort alla Aklejor valde alltså att ta frön av just detta. Men dom var ju faktiskt så otroligt söta och väldigt små, lågväxande plantor blev det visdt också... otippatdet också jag som oftast vill ha stora växter som märks. Kan ju i alla fall prova att så.. ångrar jag mig jamen då kan det bli till gåvor eller lotterivinster. Superkul med frön... det börjar liksom snart om igen nu.

Maackii.

Ett av dom där allra tjusigaste träden.. Näverhäggen.. nu är den sannerligen grann💛 Tänk bara vad bra det vore om det gick att förlänga denna underbara guldgula lövdröm... skulle så himlans gärna velat att den kunnat behålla sina blad en längre tid.. men icke.. blir smått besviken varje höst och i dagens blåst så bara dalar de gyllene löven. Fantastiskt vackert i och för sig med detta lövfall och väldigt häftigt att få stå under detta guldiga fallet.. men nog hade det varit fint om dom stannat stadigt fast i grenverket ett tag till. 

Besvikelsen lägger sig dock så fort den står där stolt o naken i all sin glans... för glänser det gör det ju verkligen sen. Då börjar liksom showen nummer två. Få träd har nog en sån urtjusig stam så som en Prunus Maackii... man blir smått nyförälskad var gång höstsolen får stammarna att glöda... helt fantastiskt vad vacker den är då i all sin bara enkelhet ❤️

Löklycka.

Onsdagsmorgon 21 september. Strålande vackert idag och lycklig är nu jag... tänk att en liten tulpanlök kan göra så gott för humöret... och ser man dessutom då 200 stycken i en säck i solskenet jamen då är ju lyckan total. Man blir liksom lite kollrig när man tänker på de kommande Tulpanblomstren och på den där absoluta vårglädjen dom alltid ger. Vårlökar är bara ren o skär glädje och att få se på just Tulpaner som blommar om våren det är ju faktiskt bara bland det bästa i trädgårdslivet. 

Fantastiskt att tvåhundra blivande 'Orange Emperor' ligger där i säcken.. bara älskar denna snyggorangea kejsare.. han är synnerligen läcker att se ute i rabatterna 🧡 Nu gäller det bara att gräva ned dom allihopa också... alltid lätt att klicka hem dom små lökarna men desto jobbigare att ta hand om dom sen o se till att dom kommer ned under jord.

Kärleksfluff.

Sååå vackert vid garagehörnan nu.. som ett endaste stort rosa fluffmoln av de allra ljuvaste blomstren som finns just vid denna tiden på året.. Höstanemon... alla borde fått ha en alldeles egen planta av dessa tjusigheter. Det är som att man värms upp inifrån och ut bara av att få vila ögonen på de skära blomstren.. precis som att man får sig ett litet värmande fluff av höstkärlek inombords. 

Så lycklig över att Charlotte producerar denna mängd blommor.. undrar alltid varje höst vem som egentligen fick för sig att ge bort henne som lotterivinst men tack gode gud för att den personen faktiskt gjorde det och att jag då fick vinna denna urtjusiga donna❤️

'Preacox' nästlar sig nu in i samma blomsterfång som ' Königin Charlotte' och jag både hoppas o tror att det kommer att bli ett än större fluff med ljuvligheter nästa år. Håller även tummarna hårt för att 'Robutissima' också då ska vilja skjuta i höjden och sätta i gång på allvar att växa. Tänk att detta lätt kan anses som ogräs söderöver.. helt hissnande att bara tänka på när man ser på dom just nu.

Slingrande blomster.

Trädgårdslördag hela långa dagen idag. 24 september.. riktigt härligt väder.. småmulet, lagom temp o alldeles perfekt för en dag med höstfix. Check på häcken upp mot stora vägen.. äntligen klar med årets sista klippning av just häckar. I år har det sannerligen gått trögt och känts jäkligt jobbigt med allt vad häckar heter... har verkligen ingen "low-maitenence-garden" jag... mååånga lååånga meter finns här och armmusklerna skulle behövt vara mycket mer tränade. 

Har saknat blomningen på Slingerstormhatten uppe vid skärmväggarna i år. Den plantan har verkligen sett ynklig ut hela sommaren o det fick ju sin förklaring idag då alla blommor kom fram i dagsljuset när häcksax o grensax gick varm bakom skärmarna. Så många fina hängande blommor där fanns.. kanske till o med kommer att kunna få mig några mogna frön i år. 

Julia ?

Synnerligen söt.. o en fantastiskt fin kulör på denna Clematis. Minns man nu inte helt galet så kan hon ha namnet Julia Correvon och även vara en Madame. Vill som minnas så i alla fall.. dock långt ifrån säker. 

I stort sett den enda Clematisen som mått strålande denna säsong och gissningsvis så beror det då på hinken med bokashi som i våras grävdes ned strax intill. Har faktiskt aldrig sett så många blommor på just detta exemplar förr och inte heller så långa rankor... så kul att få se. Hmmmm... kanske skulle ta o gräva ned lite bokashi vid varje Clematis nästa säsong. 

Höstskymning.

Heldag utomhus och oj vad jag hunnit med grejer idag. Känns så himlans skönt när man är helnöjd efter en trädgårdsdag. Trivs när allt är mer eller mindre lite uppstädat i trädgården och man liksom är i "fas med tiden".

Hann till o med klippa gräset, gräva ned lite fler perenner i odlingslådorna och påbörjade faktiskt upptagningen av Dahliaknölarna.. hann nästan få upp alla ur krukorna på baksidan. Några kvar men fick ge mig när både skymningen o hungern smög sig på. Kanske skulle man skaffat sig en pannlampa.. o börjat ta med matsäck ut.

Dela den här sidan