En strålens dag.

Strålande sol och klarblå himmel denna fredag 11 februari. Några ytterst få o väldigt lagoma minusgrader.. vårkänslorna liksom bara poppar upp o bubblar över när det är sådana här vackra dagar... man glömmer alltid så lätt bort att den där andra halvan av februari och hela marsmånad samt en hel del av april kan fyllas med ännu mera snö o kyla. Dagar som denna zoomas liksom bara solljuset och nått litet härligt takdropp in och allt det där övriga det får man ta sen.

Kanske ska ta o snickra mig nån fler klätterställning.. behöver hitta på nått med höjd i rabatten där Pelaraspen stod och en träpyramid kan kanske hjälpa till lite.

Klockrankor.

Tadaaa-känsla över innehållet i denna röda lilla pepparkaksburk. Tänk att det faktiskt blev Klockrankor denna gång.. fantastiskt. Testade så som Monty = ingen blötläggning av fröerna och toppen på fröet fick sticka upp lite ur jorden.. gick ju supert.. sex av åtta frön grodde och ingen grodd fastnade o gick sönder i ett torkande o krympande fröskal. Inser dock att detta var aaaaningens alltför supertidigt för just Klockrankor men var så beredd på att misslyckas ännu en gång och ville ha bra med tid kvar för att hinna med en omsådd. Hmmm... frågan är nu bara hur i hela världen dom ska kunna få plats här hemma innan det är dags för utplantering. 

Småplant.

Omskolning av Petunior.. tio av tio tittade upp och plantorna ser riktigt fina ut. Har väl aldrig egentligen varit så där överförtjust i just Petunior men för några år sedan såg jag en tjusig silvervit tidvåg välla ut över en rabatt o tänkte då att jomen en sån ska jag ha nån gång och i år så var det ju den gången.

Fick förklaringen av dess storlek senare.. en Rondellpetunia.. tydligen av modellen som kan täcka in x antal m2 markytan rätt så snabbt... coolt. Har dock ingen som helst aning om var jag ska ha tio sådana men att fröså dom.. det liksom kände jag ju bara för i år. 

Alcea rosea ficifolia.

Lördag 12 februari och stadsshopping idag = en överväldigande känsla av rejält fattigt på kontot.. herreguuud så jag saknar tiden då sonen blev överlycklig för en födelsedagspresent innehållande en leksaksbil för en femtilapp... det var tider det. Tänk att om bara några få dagar så har det gått hela tjugo år sedan han hade bråttom ut o se världen en hel månad för tidigt.. tycker det var bara härom året han var så liten o söt... nu inte alls så liten längre men i mammas ögon fortfarande rätt så söt❤

Av innehållet i vinterhärjade frökapslar från den perenna Stockrosen blir det inget... har tittat i krukan flera gånger var dag sedan fröna såddes men där i är det händelselöst. Förmodligen var dom alltför skadade av kyla och snö.. får helt enkelt komma ihåg att plocka in dom i tid till hösten och prova om nästa vår igen.

Omskolat.

Söndag, plus ett på tempen och lätt regn i luften. Sättet check o bock på två otroligt blytunga promenader runt sjön i helgen.. nääär ska lättheten i stegen komma tillbaka undrar jag. Fick dock se och höra något för första gången någonsin som gjorde det hela värt mödan.. har ju aldrig förr sett en spillkråka men nu kan ett check sätta på det också. Jisses vilken rejäl fågel och vilket coolt läte. Försökte få fast den på bild men den som flöt längs med björkstammen och förflyttade sig i motsatt håll allt efter hur jag flyttade på mig.. en mycket intressant fågel och vilket häftigt trummande han utförde.

Kväll i frörummet och alla Vilmor är utskolade. Tycker dom doftar så gott.. precis som sommar, sol o växthus. 40 frön sådda och 34 tittade upp. Faktiskt så är just Tomater bland det roligaste att fröså.. finner inget annat frö så tacksamt att hålla på med... det blir liksom resultat fort och rätt så tåliga är dom ju också vilket är ett stort plus. 

Tillväxt.

Onsdag 16 februari, snöskottning idag och mer väntas visst också närmaste dygnet.. mycket dessutom... fattar inte vad det är som gör denna stad så jäkla utsatt för alla dessa mängder av snö på kort tid. Österlen.. kan det vara nått tro.. känns ju så otroligt lockande just nu.

Kvällsmys i frörummet med allsång och några dansanta steg under frösättandet. Tänk att där nere i ljuset hamnar man som i en egen liten värld... en mycket trevlig värld men småstökig just nu. Måste ta mig i kragen o plocka i ordning bland alla prylar, påsar, brickor och jordsäckar. Är så kul att greja på men inte alls lika roligt att plocka upp o iordning efter sig... är fruktansvärt lat på såna enkla saker. Satte nu ännu ett gäng 'Mystica'... har redan ett tjugotal små plantor som tittat upp i en kruka men det var ju köpefröer som sattes då = rättfärdigar denna sådd med att detta är ett test på systeryster den äldres självplockade fröer. Kan väl vara kul att bara få jämföra och se om dom här blir likadana. 

Fyra av fem Verbascum 'Southern Charm' tittade upp och nu spurtar dom iväg.. kul när karaktärsbladen kommer upp... tänk att det redan på en sån här liten pytt syns att jooo då.. nog är det ett Kungsljus.

Törnrosas kjortel.

17 februari.. en torsdag med snö snö och så lite mer snö.. men nu får det ju för fasen räcka för det här vintern... vill inte ha en endaste liten millimeter till. Helt slut på efter skottningen och tänk vad fint det är då att komma hem och ha bakning och städning kvar på att-göra-listan... och inte går det att fuska heller... morgondagens födelsedagsbarn måste ju få bli nöjd och glad. 

Andningspaus i frörummet och nu börjar det växa på sig lite i krukan med Törnrosas kjortel.. vilken jäkulens tur att jag i år kom ihåg både denna och Klockrankorna. Supersöt klättrare är den ju. Tänk att en så skir och vacker växt kan vara en sån tuffing.. brukar vara den sista att ge upp ute i trädgården.. ett år kämpade den på ända in i november o då bara blir man ju kär 💚

Grönska 💚

Strålande solsken denna fredag och med en morgon som imorse då kunde det ju inte bli annat än en perfekt dag. Sooom jag uppskattar goa gubbar som ser efter oss damer.. och särskilt dom som får både uppfarter och firmaplaner att se ut som om dom vore damsugna på snö... stor lycka när persiennerna drogs upp och allt var renskrapat. Sådana goa gubbar är värda både gokramar o pussar till påsk❤

Den massiva vårkänningen kom för en stund idag... solljus och spirande knoppar på väg att öppna upp 💚 Tala om fantastiskt att få se på detta gröna. Kunde i höstas på rea inte låta bli att köpa mig en Liten Pärlbuske vid namn 'The Bride'.. herreguuud så tjusig den var där den stod med sina böljande grenar och vackert formade små blad.. då i en svag ton av höstigt rosaorange = kärlek❤ Fick följa med mig hem och tappade bara efter några få dagar allt sitt bladverk.. kände mig smått besviken just då men nu... ojojoj vad här kommer grönskande knoppar. Så kul... den har verkligen tyckt det varit helt okej att tillbringa vintern inomhus i stora svala hallen på jobbet. Jamen vilken bra dag.. och så tårta och en mycket nöjd nybliven tjugoåring på detta.. helt enkelt en fantastiskt fin fredag 18 februari. 

Söndagsmotion.

Söndag 20 februari, snuvad på tremilen men följde Britta ända i mål.. sanslöst vad lat man känner sig när hela förmiddagen går åt till skidlopp.. lägger man sen till fransk chokladtårta till frukost jamen då känns det lite lättare att ta i tu med idén att skotta sig en gång runt till baksidan.

Långgång.

Fortsatte hela vägen runt och sen även upp till odlingslådorna. Kanske jag nästa helg orkar skotta vidare på en gång längs med släntrabattens nedre sträcka, det hade ju varit bra att kunna få gå där också.. jomen jag får helt enkelt ta o tänka på helgens alla tårtbitar tillsammans så bör det väl kännas som en rätt så självklar syssla. Skönt att slippa plumsa omkring i djupsnö.. nu kan jag ju faktiskt rätt så enkelt ta mig en tur runt i trädgården utan att behöva byta snöblöta sockor, byxor o underställ. Hmmm... först efter allt skottandet kom tanken på att jag nu faktiskt också gjort som en lättkörd autostrada till de fyrfota klövmarodörerna.. kan tänka mig att dom tycker detta är perfekt.. men men.. nu är det gjort så det får väl bli som det blir. 

Mängder av småplant.

Skolade ut alla 17 Mysticor som tittat upp och tog sen till vara på tolv Kungsljus som fick komma sig ned i en större kruka. Behöver absolut inte fler exemplar och hade verkligen bestämt mig i år för att vara hård på antalen plantor.. och jooo.. skolade ju bara ut tolv styckna och skulle alltså sen bara ha tömt bort resterande ned i säcken med jordskräp... men nääee.. byttan står kvar och det är som att jag försöker lura mig själv med att bara råka ställa den där o tänka att..  alldeles strax.. jag ska bara... Huuur kan det vara så svårt att göra sig av med plantöverflöd som man inte behöver...  har ju tusenmiljoners fler frön av samma sort i en skål och kan hämta tusenmiljoners nya i trädgården närhelst jag vill.. men nääee.. får nog helt enkelt försöka adoptera bort dom till behövande. 

Grott var det här..

Måndagmorgon 21 februari. Minus sex, mulet och med lite flister i luften. Tidig frörumstitt och med lite mer omskolningsjobb.. Törnrosas kjortel fick flytta från varandra till nya egna små boningar och krukade även upp några fler vildpelargonsticklingar.. men.. det mest spännande... Månvivorna har tittat upp💚 Primula alpicola som jag blev så förtjust i hos Mrs M i somras. Tänk att hon faktiskt kom ihåg det och samlade in fröer till mig.. tänder några extra stjärnor däruppe för henne från mig ❤ Hoppas så innerligt att jag lyckas hålla dom vid liv till dess dom går att plantera ut. Hmmm...  undrar om det dröjer nått år innan de blomstrar eller om detta kan ske redan första året.. hoppas hoppas hoppas att det blir redan till sommaren.. är ju så fantastiskt kul med en tjusig Viva som visar upp sig från sin vackraste sida så där mitt i sommaren 💚

Sliten.

22-02-22.. jamen det är ju rätt så coolt att kunna skriva dagen som så. Strålande vackert väder är det också.. fantastiskt vad man blir på bra humör när himmelen är blå och solen skiner.. det blir liksom en energiboost som går rakt in i det inre. Tänk om den där boosten också hade kunnat gå rakt in i höger knä och och även in i den där krånglande långfingerleden.. vad bra det hade varit. Men sån tur har man ju inte.. istället får man känna sig mjuk o smidig  inombords medan resten mer är lika "schleeeten" som vissa av trädgårdens dekorationer... frågan är om jag skulle ta o lägga energi på att måla upp den svart igen eller om man hade kunnat nyttja kulan till nått annat. Hmmm... har ju egentligen inget övrigt svart.. tycker ju mest om rostfärg.. får nog klura lite o först se om den ens går att skruva isär.

Konstrunda.

Tog mig en konstrunda i trädgården men särskilt mycket som syns ovan snötäcket det är det inte just nu. Häckarna runt om ger ju ett fantastiskt fint insynsskydd om sommaren men jisses vilken snöfångare dom blir om vintern... har alltid sååå mycket mer snö än vad grannarna direkt intill har. Tycker snön liksom virvlar sig över häcken o sen ned o in i trädgården och packar sig sen bara på hög där innanför hos mig... lyxproblem helt enkelt men varje vår får man smått panik över mängderna med snö fastän man vet att första veckan i maj jamen då finns där ju som oftast inget alls kvar. 

En fröställning på Ängsvädden fastnade i alla fall på bild under rundan i trädgården idag.

Habegär.

Torsdag idag o jissesamalia vad jag vill HA just nu.. hela köksbordet fullt med skönheter som flörtar både ohämmat o hejvilt med mig... känner 💚x1000 nu. 25 februari o lön imorgon.. vilken jäkulens tur att Dahliaföredraget med tillhörande dahliamarknad inte är i dagarna för då hade jag nog gått bananas i knölshopping isåfall. Så enormt spännande.. längtar verkligen till den 29 mars då detta evenemang går av stapeln.. dahliaföredrag med Charlotte Andersson från Katrinelunds Trädgård.. hon som fotar så fantastiskt vackra bilder.. man drömmer sig liksom så lätt iväg när man tittar på hennes foton.. verkligen en dam med fingertoppskänsla när det gäller växtkombinationer och att designa en trädgård.

Att sätta mig i att beställa hem knölar till föreningen var ju som att släppa in ett barn i en godisaffär.. ville ha ALLT och klickade köp på så många sorter.. extremt svårt att välja bort nån goding som bara lyste av KÖÖÖP... men..  nu finns här att välja på. Försökte i alla fall få med olika grupper så här finns både Kaktus, Dekorativa Dvärgar, Dekorativa Små, Dekorativa Jättar, Boll, Pompon, Näckros och enkelblommande... vad mer kan man önska.. hoppas hoppas hoppas att många nu tar chansen att komma.

Vårväder.

Vilken vårdag det blev.. tänk att en sån mulen morgon med snöfall kunde bli så fin. Precis som aprilväder var det faktiskt och hela sex grader varmt o massivt tö o takdropp... fantastiskt.. det är ju så här det skulle vart nu o framåt om en annan hade fått bestämma över vädret.

Så spännande det blir att nu få se hur mycket mer sol det blir här på baksidan.. kan tänka mig att det är vår och höst som jag verkligen kommer märka av avverkningen. Några fler lagoma små träd skulle jag nu velat ha.. bara såpass att det blir lite "takkänsla" här på bakgården. Antar att det kommer kännas extremt tomt nu då inte heller Pelaraspen står kvar.. men men får väl tänka mig några år framåt i tiden då kanske de två Japanska Rönnarna har tagit höjd och fått lite krona på sig.

Saxifraga.

Äntligen fredag och äntligen lön.. den här månaden har det sannerligen ekat tomt i min plånbok... hoppas verkligen att sonen är nöjd nudå. Hurveliga tretton grader kallt i morse men tempen stiger snabbt när solen tittar fram.. blir kanske en fika ute i solen på jobbet idag också.. igår blev ju årets första.

Tänk att det faktiskt finns lite grönt ute just nu så här de sista dagarna i februari. Lite fusk är det väl när det hänger på väggen och inte är totalt begravt i snö.. men grönt.. det är det💚 Rosenbräckan fick av ren lathet vara kvar i sitt vägguppskruvade läge och lika mycket som jag våndades över det o latheten i höstas lika mycket nöjd är jag just alldeles nu. Antar att vårsolen kommer gå hårt åt den lilla tuvan.. möjligtvis även förpassa den till planthimmelen.. men... just nu är det fint att se på grön färg utomhus. 

Inspiration.

Lördag 26 februari och ännu en dag med strålande vackert väder. Förmiddag med Tjejvasan på tv.. skulle ju också så gärna velat åka dom där tre milen i sol med snabbt o hårt före.. avundsjuk.

Tog en promenadrunda istället med häftklammer i fickan och en affisch i handen så nu ser förhoppningsvis alla som tar sig en tur runt sjön denna inbjudan till en trevlig kväll med föredrag, fika och dahliamarknad. Förväntar mig inget annat än en suuupertrevlig träff... man törstar ju liksom efter fin trädgårdsinspiration just nu.

Skottning.

Spaden åkte fram idag också.. var så otroligt soligt i hörnan vid trädgårdsförrådet men där låg över halvmetern snö på bänkarna och betydligt mer runtikring. Skottade upp en gång fram till hörnan och hoppas nu att solen snabbt smälter bort isen så man kan sitta med baken torrt o sörpla varm choklad i solskenet. Kommer nog se ut som en enormt stor lämmel varit framme o gjort gångar här på gården innan jag är färdigskottad. Hoppas nu att det blir soligt imorgon också då tar jag nog sittunderlaget med hit på baksidan.

Välfylld matkällare.

Allt dahliafix fick mig nyfiken på alla juveler liggandes nere i matkällaren.. tog mig en titt och nästan alla såg väldigt fina ut.. bara nån enstaka knöl var småtorr på nått litet ställe. Var ner för en sisådär sex veckor sedan och sprayade lite vatten över alla knölar.. inbillar mig i alla fall att det kan behövas ibland men om det verkligen är rätt handhavande det lär jag väl få veta först på Dahliaföredraget.

Otroligt egentligen att detta funkar.. dom bara ligger här nere utan jord i en gammal pappkartong och hinner sen ändå bli redo och vacker inför sommarsäsongen.. så häftigt när man tänker på det. Rätt så välfyllt här nere i matkällaren nu.. meeen... nog får det plats några till.. måste ju bara få shoppa några på marknaden. 

Knöl.

Kanhända blir detta nu ett tilltag jag får ångra stort sen/snart när platsbristen blir total härhemma.. men jag kunde ju bara inte låta bli. Nog vore det väl liiite kul att försöka göra några sticklingar av den tjusiga lilla Dark Angel Star Wars som jag blev så förtjust i. Funkar detta o dom hinner rota sig jamen då kan jag ju faktiskt bjussa på ett gäng som vinster till kvällens lotteri under Dahliaföredraget den 29 mars.. kanske kan det gå vägen.. vore både kul och väldigt passande i så fall. 

Lyckades ju i våras men kommer inte ihåg hur lång tid det tog.. hmmm... frågan är om det nu är för snävt rent tidsmässigt. Odlarkompisens små exemplar hon fick under försommaren dom hann ju faktiskt bli både stora och även blomstrande så även om dom här bara hinner bli små plantor så kan det ju vara kul ändå. 

Tänk att det faktiskt redan finns små ögon på denna knöl.. o tänk vad coolt det är att nått som ser ut så här kan bli till en sån fantastiskt vacker och blommande växt och att det sen bara börjar om igen.. om och om och om igen.. undrar hur gammal en Dahlia egentligen kan bli...

Jordfabrik.

Söndag 27 februari.. en lite mer soldisig dag. Långpromenad, skidtittande och sen intogs bänken på baksidan.. inte alls lika härligt ute idag som igår men med en termos choklad så blev det ju ändå lite varmt.. i alla fall inombords. 

Bokashijobb efter sonens avfärd.. lugnast så då blir det inget gnäll över den syrliga lukten. Ännu en jordfabrik nu på gång... fasen vad bra detta går... inte ett enda strul eller problem med detta ännu.. ta i trä. Tänk att man faktiskt kan bli smått nitisk med rester.. vem trodde det för nått år sedan... inte jag i alla fall. Men nu tryter lagret med fuljord.. har nog bara en eller två säckar kvar o sen blir det fasen till att ta ny säckjord. Måste planera bättre till nästa vinter.. får nog ta o spara utejord i säckar för att kunna ha till dessa jordfabriker.

Phlomis tuberosa.

Fettisdag och den allra första dagen i mars månad. Minus tio i morse blev till plus sex o lite sol efter lunch. En stycken semla försvann ner i magen.. sååå otroligt god.. varför ska allt gott behöva vara så onyttigt.. hade ju gärna ätit semlor 365 dagar om året. 

Två fina exemplar av Phlomis tuberosa, Röd Lejonsvans blev det denna gång. .. hade frön kvar från förra året så kanske var dom lite för gamla. Egentligen grodde tre men en kom mer som upp o ned på nått vis och klarade inte riktigt av min hjälpinsats. En mycket intressant och väldigt vacker växt som jag nog aldrig någonsin sett i verkligheten men ibland behövs bara ett foto för att hjärtat ska börja bulta av habegär. Tar visst dock några år från sådd till dess de växt på sig och vill blomstra så otåliga jag blev ju superförtjust över att hitta den i årets perennalistor och bockade naturligtvis för kööööp på den till årets Trädgårdshörna på jobbet o första sålda exemplaret kommer att hamna här hemma.

Pysseljobb.

Milt och småblåsigt denna andra dagen i mars. Endast en halv minusgrad i morse och helt otroligt vad härligt ljust det nu är redan klockan sex.. vi går absolut mot den rätta tiden.

Morgonpyssel på jobbet idag.. pyssel som inte innefattar pillrigheter funkar ok för mig.. annat finns noll o inget tålamod till. Fatttas nu bara en slät rostfri bänkskiva på toppen så är första vinsten gjord till vårens tävling. En frö-ö, plant-ö eller kanske en pyssel-ö.. vinnaren får väl själv bestämma vad som den kan passa till. Har en helt egen frö-ö i frörummet och den trivs jag med.. så behändigt att få stå o greja med all jordig plantering o omskolning på den. Gillar att snickra.. behöver liksom göra det ibland för att få utlopp för lite skruvdragarbehov inom mig. Ska nu bara fixa ett större planteringsbord med hyllor också.. förra årets version var riktigt poppis och valdes först i tävlingen.. tror jag växte med en hel centimeter av stolthet just då.

Kungsljus.

Fjärde mars och fredag nu igen.. vart tar dagarna vägen egentligen. Minus tolv i morse när jag traskade ned för öppning... riktigt hurveligt. Stor omplanteringsdag på jobbet och även hemmavid behöver den sysslan utföras. Varendaste Vilma bör omgående få komma ned i en större kruka med ny näringsrik och ekologisk jord. Får ta det som ett förstaprio av alla måsten i helgen.

Himlans så stora Kungsljuset "Southern Charm' har blivit.. ser gigantiska ut i jämförelse med de egenplockade fröna som såddes från det tjusiga Kungsljuset uppe i skräprabatten. Violkungsljus fick jag höra att det var av den forna ägarinnan.. supervacker och jag gillar verkligen de fina runda frökapslarna på den plantan... så dekorativa. Den södra charmören kanske nu kommer bli en riktig hit o en sån där som man bara måste ha varje sommar.. hmmm..  undrar om det var F1 fröer på den eller om det faktiskt går att göra ett självplock.. måste nog googla. 

Grönt 💚

5 februari, lördag och med en kylig morgon på -14.. inväntade +1.5 innan promenaden genomfördes o tänk att det inföll precis när Sundling gått in som trea. Solsken men ingen sån där supervårig solkänsla ute idag och halt dessutom.. så svårt att gå när dubben liksom glider ovanpå isen... gillas icke. 

En vårig liten pyttig fläck syntes dock vid uppfarten där Citrontimjan helt plötsligt tinat fram längs med sliperskanten. Jissesamalia så underbart... tänk att det spelar ju faktiskt ingen som helst roll att man ser och har denna upplevelsen vartendaste år.. det är ju bara sååå himlans fantastiskt... så magiskt att efter en lång vinter få se snön smälta och något levande grönt titta fram... love it 💚 

Sugrötter.

Vattning i frörummet och en check på Dark Angel Star Wars knölen o nu bildas det minsann sugrötter snabbt.. kanske går det till och med i warpspeed på denna sort.

Lustigt med den där tanken för några dagar sedan på hur gammal en Dahlia egentligen kan tänkas kunna bli o så ringer Nisse idag och vi talar om våra trädgårdar, planer för säsongen, föredraget, biljettbokning, om dahliaknölar och så berättar han om sin mammas vita Dahlior som ännu finns kvar och som blommat o sparats på varje år sedan 60-talet och sen gått i arv efter hennes bortgång... wow så fascinerande.. att det bara går.. dom är ju alltså typ 60 år.. helt otroligt... jamen då vet jag ju nu då att sextio är helt möjligt. Och har jag nu en sanslöst god tur så kanske han kommer ihåg att han till o med lovade mig att få en liten knölbit med ett öga på... jamen wow och ojojoj vilken tung o värdefull juvel det då kommer att kännas som att jag har fått..  vilket ansvar.. nu blir man ju smått nervös ATT han kommer att komma ihåg det hela.

Problempelargon.

Sjunde mars, måndag och frörumskväll med omskolningsjobb och sååå mycket mer som nu vill komma i större krukor. Herreguuud var ska jag få plats med allt... hmm.. undrar när jag ska kunna flytta upp o fylla farstun med plantor.. ljuset torde ju inte vara tillräckligt ännu. Behöver plats och ännu mera plats... måste nog ta o gillra upp den sista växt belysningsrampen jag har.

Tänk att merparten ser ut att växa o trivas.. nått litet Sommarljus skolades nog om för tidigt.. antar att rötterna inte var tillräckligt robusta när dom säraes på.. svårt det där när vissa fröer gror så ojämnt.

Mängder av nya Vildpelargoner fyller en hel hylla och dom är helt okej men nått som jag verkligen går bet på det är Pepparmyntspelargonen.. jäkulens skit vad irriterande att jag inte lyckas få till nya plantor av den.. varenda jäkla stickling dör och jag fattar ingenting.. vad är fel.. fungerar inte i vattenglas och inte heller direkt i jord.. vad är egentligen skillnaden på denna jämfört med andra Pelargoner.. det undrar jag... det lilla tålamod jag har är slut... dom här små skitarna gör mig smått tokig. 

Dela den här sidan