Vinter i trädgården.

Äntligen fredag och äntligen ett litet litet svagt sken av en sol på uppgång... sooom jag har längtat efter dig. Snöat lite till under natten har det också gjort och det är så himlans skönt med ljuset det ger. Inser att det kalla vita nog kanske är rätt så bra ändå... men...  bara i lagoma mängder på en cirka 5-10 centimeter och med tillhörande lagoma 5-10 minusgrader. Fantastiskt klar o nyter i skallen idag.. tjurade på till nitton vakna timmar för att inte komma i otakt = vaknade endast till 4 gånger inatt och väckaren var vad som fick mig upp ur sängen. Fyra gånger kan jag väl acceptera... låt det snälla stanna vid det hädanefter nu då.

Årets perenn Gillenian är en toppenväxt... hela alltihopa med den plantan är helt enkelt bara toppen och just nu är den så snygg med sina svarta frökapslar färdigpyntade för julen med snö och is. Mycket vacker... är nog den växt som jag allra mest tycker om och den som jag absolut inte skulle kunna tänka mig att avstå från

Aronia Västeråker.

Aronian... ett blad och ett bär kvar på busken... tur dom har varandra. Skaffade mig denna för några år sedan som ett formklippningsexperiment... såg den framför mig som uppstammad alternativt ihopflätad och med en sanslöst snygg tjock trädaktig krona.. som ett litet miniatyrträd men hittills så har det blivit noll och ingenting av denna vackra tanke. Skulle väl förmodligen ha valt en helt annan busksort för den här späda rackaren vill sig inget alls. Trodde ju Aronia var tacksamma och snabbväxta plantor men denna står helt enkelt still. Oerhört tjusiga höstfärger får den dock men jissesamalia så kort tid dom vill hänga sig kvar på grenarna... tycker jag bara behöver andas ut på den så faller dom av. Näää... får nog tänka om och verkligen kolla upp först nästa gång jag får för mig att testa nått sånt här.

Istyngda örter.

Alla Kärleksörter står som nedisade skulpturer i trädgården idag men jag uppskattar så mycket det där lilla lilla gröna som tittar fram lite här o där... herreguuud sååå länge jag nu kommer få vänta på spirande grönska... får helt plötsligt ett sånt stort behov av att peta ned nått litet frö i jorden och se det gro... Hmmm... kan jag starta upp frörummet redan nu eller är det på tok för tidigt tro... måste nog kolla vad jag har för fröer hemmavid... skulle ju egentligen vart jättekul ju.. får fundera över helgen... först tapetsering och sen se hur arbetsill jag blir... kanske rent av behöver så nått då för att lugna ned mig.

Enkla stunder i livet.

Gräslök är en växt jag sällan tänker på förrän jag står precis bredvid och helt plötsligt verkligen ser på den. Får såna där aha upplevelser ibland med vissa växter och Gräslöken är just en sådan. Kan bli helt lyrisk över utseendet på blommorna och idag så var det ljusskenet, glittret i isen och det gröna stråna som tittade fram som helt fick mig på fall... tänk vilka enkla små höjdpunkter i livet man har som kan göra en lycklig

Morgonvackert.

Söndag 22 november, tidig morgon med en fantastiskt sol på uppgång. Så vackert och så underbart att bara få stå still och se på... se, njuta, tänka och idag minnas... Minnen kan bli till tårar... tårar över en fin människosjäl som nu lämnat detta jordeliv. Åttioåtta år.. tänk att få bli så gammal och få vara pigg under nästan alla dessa år.. helt fantastiskt. Så många år sedan jag gråtit.. kommer inte ihåg sist det var men så bra det kändes inne i efteråt... som att många års hårda knutar löstes upp på nått sätt.. tänk att några tårar kan vara så renande.

Digitalis.

så  oerhört förtjust i att få se på frökapslar.. oftast är dom otroligt vackra och har så fantastiskt fina former. Frösådde några Fingerborgsblommor i våras igen... Digitalis Dalmatian tror jag att namnet på just dom här var. Blev inte alls så fina plantor som förra årets friska o frodiga bjässar men frökapslarna är i alla fall väldigt tjusiga och särskilt i dagens morgonsol. Hoppas nu att trädgården blir självförsörjd och klara sig med fröna från två års frösådder för att kunna producera fler av dessa tjusiga blomsterspiror varje år.

Obehöriga äga ej Tillträde.

Kan gärna vara utan visitkort av denna typen. Hela trädgården är full av klövspår och smålortar idag... fasen också.. tycker ju inte om att ha dom här hos mig med tanke på alla mina Tulpaner som komma skall. Måste nog sätta upp en skylt med "Rådjur hänvisas till grannen" och sen hoppas på att dom är läskunniga. 

Tapetförälskelse.

Kärlek vid första ögonkastet... det var precis vad det var... tänk att man kan bli förälskad i en tapet❤ Bladfantasten i mig gick igång ordentligt när jag såg den och nu är den äntligen uppsatt. Nån tapetserare kommer jag aldrig att bli för tålamod har jag ju noll och ingenting av.. gäller för mig att inte tänka utan bara starta o köra på.. lovade mig frukost när det var klart.. blev mer en brunch.

Några fel o klanterier? Jo absolut.. men det är helt okej bara soffan aldrig flyttas på. Är så himlans förtjust i denna tapet att ögonen tindrar på mig... vill ha den även i andra rum så nu måste fler rullar beställas❤

Vårkänning i november.

Måndag 23 november och ojojoj vilken vårdag det känns som... bortser jag från vad almanackan säger så skulle jag nog mer gissat på att det vore mars månad. Över fyra grader varm redan klockan sex i morse... takdropp och så en heeelt fantastiskt vacker sol... finns ju inget som får mig på så bra humör som solsken... vilken lycka att få se den idag igen... orkar nu knappt över trädtopparna vilket gör den än mer värdefull. Fota är bara ett måste en sån här dag... känns som att jag kan leva länge på såna bilder

Humleblomster.

Tisdag 24 november idag och alltså bara en månad kvar till jul... himlans vad fort det går. Färg över i hinken så igår blev också sovrummet lindblomsgrönt. Så otroligt fräscht det känns med lite ny färg på väggarna i stället för bara vitt... fast hade jag haft färg sen tidigare och bytt till vitt så hade det nog förmodligen kännts precis lika fräscht. Fattas nu bara en rulle tapet så får jag snart även somna till min bladgröna tapetkärlek.

Sol även idag... tusen tack för det Fotorundan får nu utföras snabbt om en endaste liten solglimt ska hinna fastna på nått som jag finner vackert... en blixtvisit är vad det är. Gillar mina Humleblomster.. finner dom otroligt tacksamma och tåliga. Tycker om dessa egenskaper och är dom dessutom även tidiga om våren och sena om hösten då får dom många extra pluspoäng av mig och mina Flames of Passion är just det... supertidiga och nu så här i slutet av november ännu både gröna och till viss del också färgsprakande fina. Delade upp några exemplar till en mängd nya som planterades på framsidan i långrabatten... där funkar dom faktiskt riktigt bra och uppskattningen jag känner blir extra stor då nästan inget annat trivs där.. mest troligt för alla busk och trädrötter som invarderar rabattjorden. Flames of Passion... bara namnet säljer in dom till mig